04.10.2022

    Inici

Menú

Login
Inici Imprimeix Correu-e
         

DENTAL TÈCNIC 2022            

Ens complau comunicar-vos  la propera celebració de DENTAL TÈCNIC'22, que tindrà lloc els dies 7 i 8 d'octubre de 2022 a l'Hotel Plaza de Barcelona.
Comptarem amb: Un interessant programa científic, a càrrec de reconeguts professionals nacionals i internacionals. Una exposició comercial amb les primeres firmes que exposaran els principals avenços en tecnologia i equipament per als laboratori dentals. Tallers de gran interès per als professionals del sector. Destacats actes de reconeixement professional.
En definitiva, es donaran les circumstàncies apropiades perquè tots els professionals del sector dental puguem gaudir de nou d'uns intercanvis professionals i culturals.
Per realitzar les inscripcions us podeu adreçar al Col·legi de Protètics Dentals de Catalunya  93 457 64 99. La inscripció serà totalment gratuïta per als col·legiats del Copdec.
Programa
Taller ofert pel Sr. Sergi Guirao i Dr. Carlos Parra
Taller ofert pel Sr. Fabrizio Guacchione (RDC)
Taller ofert pel Sr. Jorge Argüello González
Taller ofert pel Sr. Frank Kaiser
Formulari d'inscripció  VOLUNTARIAT PRÒTESIS DENTAL AL SENEGAL

La Fundació Dentistas Sobre Ruedas desenvolupa projectes de cooperació internacional al Senegal des de fa més de 15 anys.

Per a més informació clica aquí.

Barcelona, 14 de setembre de 2022
CREACIÓ DE L'OFICINA DE SALUT BUCODENTAL I LA SEVA COMISSIÓ ASSESSORA

En data 2 de setembre s'ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Ordre SLT/203/2022, de 30 d'agost, per la qual es crea l'Oficina de Salut Bucodental i la seva Comissió Assessora.

Per a més informació sobre la composició i funcions de l'esmentada Comissió podeu consultar l'Ordre clicant aquí.

Barcelona, 12 de setembre de 2022
PONÈNCIA SR. MICKY MAYOS


Data:                           22.09.2022 - dijous - 19.00 hores.

Ponent:                       Sr. Micky Mayos

Títol de la ponència: 3D Low-Cost. Comunicació Laboratori-Clínica-Pacient

Resum:

La pregunta és: Hem de dependre de les firmes comercials que desenvolupen software específic, o hi ha software al mercat que puguem utilitzar per realitzar treballs protètics?
Doncs sí, existeixen programes al mercat que amb els processos adequats podem realitzar treballs protètics. A la xerrada veurem amb més o menys detalls com podem desenvolupar alguna d'aquestes pròtesis.
Veurem com fer un model per imprimir amb un estalvi considerable de material sense perdre la fidelitat del model. Com fer un monyó individual per a un model tipus alveolar. Fer provisionals pretallats amb gran èxit. Com fer un encerat partint d'una biblioteca de dents o utilitzant les eines d'esculpit i modelat per fer-ho. Fer plaques de descàrrega i altres tractaments d'Ortodòncia, com podria ser l'anàlisi del moviment de les dents amb l'objectiu de poder realitzar diferents models per a una tècnica de vacums transparents. També alguns tractaments de pròtesis tant amovible com fixa així com sobre monyons o implants.
Sense oblidar que podem utilitzar el software per comunicar-nos amb la clínica de què podem fer i aquest alhora ensenyar-ho al pacient.
Els programes 3D ens ajuden a demostrar, en ocasions, com és la situació i si la resolució serà o no correcta.
Low_Cost en aquest cas no significa que fem un treball de menor qualitat, sinó que gràcies a software de baix cost o fins i tot gratuïts, podem realitzar treballs de manera digital amb la mateixa exactitud que un altre software d'elevats costos i anualitats.
Amb això no pretenc substituir els softwares que tots coneixem sinó apropar a aquells laboratoris més modestos per poder fer certs treballs amb aquesta tècnica i amb el temps poder accedir a programes més sofisticats.

Sistema on line que utilitzarem: Zoom.

La conferència serà de caràcter gratuït, però és necessari formalitzar la teva inscripció. Simplement clica en el següent enllaç: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_OyoQ2JMRRteQtNDu_U3RQQ i de forma molt ràpida i senzilla podràs inscriure't.

T'animem a participar com a assistent en aquestes conferències; és una bona eina que et facilita l'accés a la formació continuada, sense necessitat de desplaçaments.


Ponent de Cultura i Formació Continuada del COPDEC

Barcelona, 5 de setembre de 2022
CURS "VIATGE AL MÓN DE LES PRÒTESIS AMOVIBLES" - TOTAL SOLUTIONS

Ponente: Fabrizio Guacchione
Lloc: Barcelona
Webinar pre-curs: 8 de setembre 2022
Curs pràctic: 5 i 6 d'octubre 2022
Webinar post-curs: 10 de novembre 2022
10% de descompte per a col·legiats.


Barcelona, 29 de juliol de 2022XXI JORNADES CIENTÍFICO-TÈCNIQUES DEL CLUB TECNOLÓGICO DENTAL

El Club Tecnológico Dental celebrarà les XXI Jornades Científico-Tècniques a Manresa (Barcelona), els propers dies 9 i 10 de setembre de 2022.

Et fem conèixer que per la teva condició de persona col·legiada, i com a conseqüència de l'acord al què hem arribat amb els organitzadors, podràs formalitzar la teva inscripció a les conferències de manera totalment gratuïta. En el cas de tenir interès per assistir al dinar de treball, sopar de fraternitat i/o a d'altres activitats hauràs d'abonar l'import corresponent.Ponent de Cultura i Formació Continuada del COPDEC

Barcelona, 14 de juliol de 2022PROFESSIONALS SANITARIS COL·LEGIATS ANY 2021

L'estadística de professionals sanitaris col·legiats s'elabora a l'INE des de 1952. Proporciona anualment informació sobre el nombre de professionals sanitaris en situació de col·legiació al territori nacional segons els diferents consells i col·legis de professions sanitàries.

Actualment es recullen dades de metges, farmacèutics, dentistes, veterinaris, psicòlegs amb especialitat sanitària, físics amb especialitat sanitària, químics amb especialitat sanitària, infermers, fisioterapeutes, podòlegs, òptics-optometristes, dietistes, nutricionistes, logopedes, terapeutes ocupacionals, protètics dentals i biòlegs amb especialitat sanitària.

Per accedir a l'estadística cliqueu aquí.

Barcelona, 22 de juny de 2022
LA UTILITZACIÓ DE LES MASCARETES ALS LABORATORIS DENTALS

Ahir es va publicar en el BOE el Reial Decret 286/2022, de 19 d'abril, pel qual es modifica l'obligatorietat de la utilització de mascaretes durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Per a més informació clicar aquí.

Barcelona, 21 d’abril de 2022
EINES PER A LA PREVENCIÓ I ABORDATGE DE L’ASSETJAMENT SEXUAL I PER RAÓ DE SEXE A L’EMPRESA

Les empreses han de promoure condicions de treball que evitin l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe i arbitrar procediments específics per prevenir-los i per donar curs a les denúncies o reclamacions que puguin formular els qui n’hagin estat objecte.

Més informació:

https://treball.gencat.cat/ca/detalls/article/Eines-per-a-la-prevencio-i-abordatge-de-lassetjament-sexual-i-per-rao-de-sexe-a-lempresa

Barcelona, 8 de març de 2022
REGISTRE SALARIAL

Recordem que totes les empreses, independentment de la seva grandària, han de tenir un registre retributiu de la seva plantilla.

Més informació

Barcelona, 7 de març de 2022
El grup RHEIN83, empresa italiana del sector dental, organitza el congrés Arte, ciencia y Tecnología en Prótesis Removible, el 9 d'abril de 2022 a l'Hotel Elba Alcalá de Madrid. El congrés està dedicat als tractaments dentals en pròtesi fixa i amovible i impartit per un equip de ponents internacionals.


El dia anterior, divendres 8, està prevista la realització d'un curs teòric-pràctic. La participació en el curs és gratuïta, amb un kit de components inclòs.

Més informació:

* Programa curs

* Congrès

Barcelona, 4 de març de 2022

CONTRACTACIÓ LABORAL DE PERSONES DE 30 I MÉS ANYS

Convocatòria oberta fins el 31 de maig de 2022.

Línia adreçada a subvencionar la contractació laboral de persones aturades de 30 i més anys per fomentar la creació d'ocupació estable i de qualitat, i en concret, la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat.

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19.

Per a més informació clica aquí


Barcelona, 16 de febrer de 2022
SUBVENCIONS DE CONTRACTES PER A JOVES EN SITUACIÓ D'ATUR

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha obert les  convocatòries d'ajuts a empreses, autònoms i cooperatives de treball associat per a la contractació de persones desocupades menors de 30 anys durant un any i a jornada completa. En total, s'hi destinen 125 milions d'euros, que permetran la contratació de més de 7.000 persones joves sense feina. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 31 de març de 2022.

Per a més informació clica aquí.

Barcelona, 27 de gener de 2022LA REFORMA DEL MERCAT LABORAL

El passat 30 de desembre es publicava en el BOE el Reial Decret-llei 32/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reforma laboral, la garantia de l’estabilitat en l’ocupació i la transformació del mercat de treball.

El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) ha publicat un document que recull les principals novetats d’aquesta reforma laboral. Per accedir al seu contingut clica aquí.

Barcelona, 24 de gener de 2022

NOVETATS A LA LEGISLACIÓ DE LA GARANTIA DELS PRODUCTES

El Reial Decret-llei 7/2021 va fer efectiva la transposició de directives de la Unió Europea en diferents matèries. Com a conseqüència d'aquesta normativa s'han produït canvis, entre d'altres, a la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris, amb la intenció d'aconseguir un model d'economia on el valor dels béns es mantingui durant el major temps posible, el que es preveu que incideixi en l'augment del valor econòmic dels mateixos i en la reducció dels residus que es generin. Aquests canvis persegueixen clarament ampliar els drets i garanties de les persones consumidores i usuàries.

Per accedir a l'informe jurídic elaborat per l'advocat del Copdec, clica aquí.

Barcelona, 14 de gener de 2022
ACTUALITZACIÓ DE LES LLISTES DE PERITS DISPOSATS A ACTUAR DAVANT ELS ÒRGANS JUDICIALS DE CATALUNYA PER A L'ANY 2022

Com cada any, la Subdirecció General de Suport Judicial i Coordinació Tècnica del Departament de Justícia es va adreçar al nostre Col·legi en relació al procés d'actualització de les llistes de perits amb disponibilitat per actuar davant els òrgans judicials de Catalunya durant l'any 2022.

Les entitats que facilitem aquest tipus de dades tenim, davant dels òrgans judicials, la responsabilitat de garantir que són certes i que estan actualitzades. Per aquest motiu ens hem adreçat a les col·legiades i als col·legiats que ja figuraven com a perits per tal de realitzar l'oportuna revisió. A més hem ofert la possibilitat de noves incorporacions als membres del COPDEC que poguessin tenir interès per formar part de l'equip de perits. D'aquesta manera s'ha conclòs el procés d'actualització.

Des del COPDEC sempe hem defensat que qui fabrica la pròtesi dental i, per tant, qui coneix el seu procés de producció, els materials i els seus costos, és el protètic dental col·legiat i la protètica dental col·legiada a qui, en virtut del que disposa la normativa vigent, els correspon el disseny, preparació, elaboració, fabricació i reparació de les pròtesis dentals i, per tant, qualsevol tasca de peritatge de fabricació de productes sanitaris dentals a mida.

Barcelona, 27 de desembre de 2021VACUNACIÓ TERCERA DOSI PERSONAL SANITARI

A Catalunya s'administra dosi de record de la vacuna contra la COVID-19 per augmentar la immunitat de la població a:

- Persones de 60 anys o més.

- Personal sanitari (del què formem part els protètics dentals) o sociosanitari.

- Persones vacunades amb Janssen de qualsevol edat.

- Aquelles persones amb algunes condicions de risc.

La dosi de record es rebrà almenys 3 mesos després de completar la primera sèrie (una de Janssen / dues d'Astra Zeneca), o almenys 6 mesos després de completar la primera sèrie (la segona dosi de la vacuna de Pfizer o Moderna).

En tots els casos la dosi de record serà de Pfizer o Moderna.

Els diferents contactes establerts amb la Direcció General de Professionals de la Salut en relació a la gestió de la vacunació han fet possible mantenir una relació fluïda, com a conseqüència de la qual se’ns ha comunicat que avui s’ha iniciat la remesa de SMS als professionals sanitaris que es trobin als censos que vam facilitar des dels col·legis. Un cop rebut l’SMS podreu procedir a programar la vostra cita a la web  https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/

Aquests missatges SMS continuaran arribant al llarg dels propers dies. Un cop sol·licitada la cita, el/la professional podrà anar al punt assignat amb l’SMS i un document acreditatiu (carnet col·legial, contracte, etc.) que permeti identificar-lo com a professional sanitari.

Pels professionals que no rebin el missatge SMS en els propers dies, s’està ultimant un procediment per a què puguin anar tant als Centres d’Atenció Primària com als Punts de Vacunació Poblacional sense cita. A hores d’ara, encara no està habilitat aquest procediment però en el moment que disposem de més informació us la farem arribar.

Per obtenir resposta a algunes de les preguntes que se us puguin plantejar sobre la dosi addicional de la vacuna contra la COVID 19 podeu adreçar-vos a:

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/vacuna-covid-19/convocatoria/dosi-addiccional

 Barcelona, 9 de desembre de 2021
El 10 de novembre el president de la Generalitat de Catalunya i el conseller de Salut han presentat l'orientació del Pla de Salut 2021-2025, que s'articula sobre quatre estratègies amb la finalitat d'assolir la transformació i l'enfortiment del sistema de salut, per garantir una atenció integral, justa i de qualitat als ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Per accedir a la nota de premsa cliqueu aquí.

Barcelona, 12 de novembre de 2021NOU CONVENI DE TRAMITACIÓ DE LLICÈNCIES ENTRE EL DEPARTAMENT DE SALUT I EL COPDEC

Amb data 18 d'octubre, i després de les negociacions oportunes, se signava la renovació del conveni d'encàrrec de gestió del Departament de Salut al nostre Col·legi, en relació amb la gestió i verificació de la tramitació de llicències sanitàries.

El conveni té vigència de 4 anys i en ell es mantenen i es reafirmen totes les competències delegades a l'anterior conveni.


Barcelona, 26 d'octubre de 2021
PLA D’IGUALTAT A LES EMPRESES

Per a més informació clica aquí.

Barcelona, 26 d'octubre de 2021

ENTRA EN APLICACIÓ EL REGLAMENT EUROPEU DE PRODUCTES SANITARIS

A les últimes assemblees hem vingut informant de l'entrada en aplicació del reglament europeu de productes sanitaris, prevista inicialment per al 26.05.2020. S'unifiquen criteris per a tota la Unió Europea i, si bé és cert que ens obligarà a tenir més control sobre els productes a mida que fabriquem, també els atorga més rellevància.

Per a més informació clica aquí.

Barcelona, 26 de maig de 2021
UN PAS IMPORTANT PER A LA PROFESSIÓ AL NOSTRE PAIS: PRIMER PROTÈTIC DENTAL QUE DEFENSA LA SEVA TESI DOCTORAL A UNA UNIVERSITAT

El passat divendres 5 de febrer de 2021 JOSEP MARIA FONOLLOSA PLA, protètic dental membre del COL·LEGI OFICIAL DE PROTÈTICS DENTALS DE CATALUNYA (COPDEC), va llegir i defensar, a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, la seva tesi doctoral que tractava sobre la relació que hi ha entre els processos d'elaboració de pròtesis completes, en concret, el disseny, l'ajust i la presència de monòmer residual, amb determinades patologies de la mucosa oral. El tribunal - format per dos doctors i catedràtics en medicina i una doctora en odontologia i professora de postgrau - va qualificar la tesi amb un excel·lent cum laude.

Des del COPDEC desitgem manifestar la nostra felicitació i reconeixement al nostre company i amic Josep Maria atès que l'exposició del seu treball va resultar impecable i senzillament meravellosa. Aquells que van tenir ocasió d'estar presents en tan destacat acte afirmen que va deixar impressionats als membres del tribunal, els que no van dubtar a felicitar-lo, tant per l'aportació de dades, com pel rigorós i exhaustiu estudi en el qual està basat la seva tesi.

A l'acabar l'acte, i abans de procedir a la deliberació, el president del tribunal, va realitzar un al·legat en defensa de l'activitat desenvolupada per la figura del protètic dental i de la seva importància en la salut bucodental.

Per poder dur a terme amb èxit un doctorat, a més de disposar de titulació universitària oficial, s'han de conjugar diversos factors. En el cas de Josep Maria ens consta que el treball, esforç, dedicació, capacitat i estudi han fet possible que, per primera vegada, un company de professió hagi tingut l'oportunitat d'exposar una tesi doctoral sobre pròtesi dental en una universitat. Aquest fet ha de ser conegut i destacat com mereix, ja que no resulta gens fàcil, ni és fruit de la casualitat.

Josep Maria: la nostra admiració, agrïment i respecte per la feina ben feta i per ser un referent en la defensa i dignificació de la nostra professió.

Estem convençuts que l'ampliació dels nostres coneixements i formació suposa un pas endavant, com molts altres que anem realitzant dia a dia, en l'àrdua tasca d'aconseguir el reconeixement social que, sens dubte, correspon al nostre sector.

Barcelona, 31 de març de 2021PROCLAMADA LA NOVA JUNTA DE GOVERN DEL COPDEC

Com a conseqüència del procés electoral convocat en temps i forma segons el que estableixen els estatuts col·legials, amb data 22 de desembre de 2020 va quedar proclamada l’actual Junta de Govern. Ja s’ha procedit a comunicar aquest nomenament a la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia.

Obtindreu més informació clicant aquí

Barcelona, 4 de gener de 2021
ACORD AMB LABORATORI ECHEVARNE PER A LA REALITZACIÓ DE PROVES COVID-19

La convivència amb la COVID-19 està representant molta incertesa en el desenvolupament de la nostra activitat, especialment, pel que fa a l'establiment de les mesures de protecció i prevenció per limitar els contagis. Pensem que pot ser una bona eina per als col·legiats que, davant necessitat, pugueu adreçar-vos a un laboratori de referència per a fer-vos la prova que necessiteu. En aquest sentit els contactes establerts amb el Laboratori Echevarne permet oferir unes condicions molt avantatjoses.

Barcelona, 16 de novembre de 2020
L’AJUNTAMENT DE BARCELONA COMENÇA A SUBSTITUIR LES NOTIFICACIONS EN PAPER PER COMUNICACIONS ELECTRÒNIQUES

L'Ajuntament de Barcelona ens ha comunicat que, a partir del mes d'octubre començarà a substituir, de manera gradual, les notificacions en paper per comunicacions electròniques.

Han incorporat totes les persones jurídiques que consten a les bases de dades municipals al cens de la notificació electrònica. Això significa que totes les persones jurídiques deixaran de rebre les notificacions en paper, de forma progressiva i a mesura que s'incorporin els diferents processos de notificació de l'Ajuntament de Barcelona.

Aquestes notificacions estaran disponibles a la Plataforma de notificacions electròniques, on es podran consultar en qualsevol moment des del telèfon mòbil, la tauleta o l'ordinador.

Per poder rebre un avís cada vegada que l'Ajuntament dipositi una notificació, és imprescindible que l'Ajuntament disposi d'una adreça de correu electrònica, i, si es vol, del número de telèfon mòbil; per a això, cal accedir a: ajuntament.barcelona.cat/notificacioelectronica i aportar com a mínim una adreça de correu electrònica.

Quan hi hagi disponbile una notificació, les persones jurídiques rebran un avís per correu electrònic o un SMS al telèfon mòbil. Des de l'avís, es podrà accedir directament a consultar la notificació.

Es tracta d'una obligació legal, d'acord amb la Llei 39/2015, de procediment administratiu, que obliga les administracions públiques a utilitzar la notificació electrònica com a via de comunicació ordinària amb les persones jurídiques, entitats, professionals col·legiats i representants legals.

Sembla ser que des de l'Ajuntament de Barcelona ja han fet arribar una comunicació informativa a totes les persones jurídiques de la seva base de dades. Tot i així, i tenint en compte la seva petició, hem considerat oportú difondre aquesta informació ja que les comunicacions municipals tindran validesa legal encara que les persones jurídiques no s'hagin donat d'alta o no hagin aportat l'adreça de correu electrònica.

D'altra banda, recordem també que les persones físiques poden donar-se igualment d'alta per a la notificació electrònica.

Barcelona, 16 de setembre de 2020
Actualització de l’informe de mesures preventives, organitzatives i orientatives per a una reincorporació segura a la feina

Seguidament us facilitem l’accés a la primera revisió de l’informe de recomanacions de mesures preventives, organitzatives i orientatives per a una reincorporació segura a la feina. Com podreu comprovar s'assenyalen en un requadre vermell les noves aportacions i/o modificacions vers al document publicat el passat 27 d'abril, per tal de facilitar la seva localització. També s'han actualitzat els links que figuren al final del document.

Recordeu que aquest document detalla les recomanacions genèriques per tal que cada laboratori contaci amb la seva assessoria de prevenció de riscos laborals i li faciliti aquestes recomanacions per establir un protocol propi.

Per accedir a l’informe cliqueu aquí

Barcelona, 22 de maig de 2020
MESURES PREVENTIVES, ORGANITZATIVES I ORIENTATIVES PER PLANIFICAR UNA REINCORPORACIÓ SEGURA A LA FEINA

Seguidament trobareu un informe de recomanacions de mesures preventives, organitzatives i orientatives per planificar una tornada segura a la feina, en el què hem estat treballant durant aquests dies. És molt complicat poder determinar unes fórmules d’actuació concretes per cada empresa i treballador. Per aquest motiu s’ha procedit a detallar les recomanacions genèriques per tal que cada laboratori contacti amb la seva assessoria de prevenció de riscos laborals i li faciliti aquestes recomanacions per establir un protocol propi.

Entenem que en alguns casos l'aplicació d'aquestes mesures pot representar un inconvenient, principalment en aquells laboratoris que disposin d'una plantilla de treballadors, o en instal·lacions de petites dimensions, malgrat s'ha de considerar que es corresponen amb una situació transitòria en la que ha de prevaler la cura de la salut i que esperem tingui una durada el més curta possible.

Aquest informe està subjecte a periòdiques revisions, de les què us anirem informant en el cas que es produeixin modificacions.

Per accedir a l'informe cliqueu aquí

Barcelona, 27 d'abril de 2020

 PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

La prevenció és el conjunt d'activitats o mesures adoptades en totes les fases d'activitat de l'empresa amb la finalitat d'evitar o disminuir els riscos derivats del treball. L'organització de l'activitat preventiva és sempre obligatòria per a l'empresari que tingui treballadors contractats. En conseqüència, de forma resumida, cal que l'empresari procedeixi a:

- Elaborar, implantar i aplicar un pla de prevenció de riscos laborals.
- Avaluar els riscos.
- Planificar i executar l'activitat preventiva

Més informació a la guia pràctica adjunta i a la web del Departament de Treball: